Maak een afspraak
Onze werkwijze Klokhuis architect

Onze werkwijze in enkele stappen

Met onze professionele aanpak toveren we je tijdloze woning, winkel of werkvloer om tot een uniek en stijlvol interieur met pit. Ons vertrekpunt: jouw smaak en behoeften. Ontdek in deze volgende stappen hoe we jou een rustgevende omgeving schenken die ontspant en inspireert:
 • 1

  Kennismaken

 • 2

  Samenwerkingsvoorstel

 • 3

  Onze modules

1Stap

Even kennismaken.

Jij vertelt ons je interieurwensen en wij luisteren naar jou. Het resultaat van deze vrijblijvende kennismaking:

 • Wij leren jouw interieurdroom snel kennen en jij ontdekt meteen hoe wij die voor jou kunnen waarmaken.
 • Wij verduidelijken onze mindset en aanpak. Zo krijg je meteen een goed beeld van hoe we jouw project aanpakken binnen het budget waarover je beschikt.

2

Ons persoonlijk samenwerkingsvoorstel.

Je ontvangt ons persoonlijk samenwerkingsvoorstel binnen de 2 weken na onze kennismaking. In ons samenwerkingsvoorstel stellen we onze teamleden voor en bieden we een gedetailleerd overzicht van onze modules en bijhorende tarieven. Je krijgt een duidelijk overzicht van welke klokhuismodules jij kiest om je droominterieur te realiseren. Transparantie is het sleutelwoord dat onze totaalaanpak weerspiegelt.

Tip: betrek ons van bij de start in je bouwplannen en voorkom problemen achteraf. We stemmen je interieurwensen meteen goed af met je architect.
3

Onze samenwerking in 4 concrete modules

Klokhuis Interieurarchitecten voert 4 opeenvolgende modules uit om jouw droominterieur te realiseren. In elk van deze fases werken we vol passie aan jouw interieurproject tot het voldoet aan de kwaliteitseisen die we ook in ons eigen interieur vooropstellen.

Afhankelijk van jouw behoeften, kies jij één of meerdere modules waarin Klokhuis Interieurarchitecten jouw belangen vertegenwoordigt en verwezenlijkt. Dankzij onze ervaring, totaalaanpak en service realiseren we jouw interieurdromen terwijl jij als bouwheer op beide oren kan blijven slapen. Hier lees je hoe we dit doen:

1

Module 1: Ontwerp & Advies

Om je ruimte creatief uit te tekenen op jouw maat, verenigt Klokhuis Interieurarchitecten jouw persoonlijke wensen en behoeften met de mogelijkheden van je bestaande pand. We ontwerpen een uniek interieurconcept dat we naadloos afstemmen op wat je nodig hebt. In gezamenlijk overleg helpt Klokhuis Interieur jou met professioneel advies, vanuit jarenlange ervaring, bij het maken van goede keuzes die bij jouw persoonlijke voorkeur aansluiten. We brengen voor jou in beeld hoe je interieur met pit er zal uitzien.
Dankzij de module ontwerp & advies heb ik als bouwheer een richtinggevend:
 • ontwerp van mijn droominterieur
 • kleur-, materiaal- en lichtadvies
 • plan voor de technieken
 • budgetraming met kapstokprijzen.
2

Module 2: Opmaak van uitvoeringsdossier

Om een helder overzicht te bekomen van de exacte prijs- en tijdsindicaties voor jouw project, brengt Klokhuis Interieurarchitecten tijdens de opmaak van het uitvoeringsdossier jouw keuzes in kaart. We leggen jouw duidelijke keuzes van ontwerp, materialen en afmetingen vast. We bevragen de gepaste uitvoeringspartijen betreffende hun concrete prijs en geschatte timing om de werken te kunnen uitvoeren. Klokhuis Interieur zet achter de schermen de administratieve puntjes op de i, zodat je als bouwheer niet voor verrassingen komt te staan tijdens de uitvoering van de werken.
Dankzij de module opmaak van het uitvoeringsdossier heb ik als bouwheer:
 • meetstaatplannen met aanduiding van materialen en hoeveelheden
 • een concreet, gedetailleerd prijsoverzicht van alle werkposten.
3

Module 3: Uitvoering van de werken

In de uitvoeringsfase is Klokhuis Interieurarchitecten jouw centrale aanspreekpunt. We zorgen ervoor dat alle neuzen in dezelfde richting staan en leiden jouw project in goede banen. Met onze technische kennis en onze klantgerichte service volgen wij de timing van de werken op, communiceren we zowel met jou als met de uitvoerende partijen en sturen we bij waar nodig. Kortom, we zorgen dat jij als bouwheer tijdens de werken op beide oren kan slapen.
Dankzij de module uitvoering van de werken heb ik als bouwheer:
 • het vertrouwen om op beide oren te blijven slapen, aangezien Klokhuis voor mij optreedt als één centraal aanspreekpunt en voor mij alles in goede banen leidt
 • een nieuw, uniek interieur met pit waar ik ten volle van kan genieten.
4

Module 4: Decoratie & accessoires

Je nieuwe interieur aankleden met bijhorende decoratie en accessoires: Klokhuis Interieurarchitecten adviseert en begeleidt jou bij de laatste finishing touch. Een schilderij, wandklok of tapijt. Vazen, kaarsen, planten, kussens, beelden of fotokaders: allemaal decoratieve details die net dat tikkeltje meer betekenen. Wij kiezen zorgvuldig de losse accessoires op basis van jouw smaak. Zo ben je zeker dat elk bijkomend accessoire zowel qua materiaal als qua kleur en stijl helemaal past bij jouw unieke interieur met pit.
Dankzij de module decoratie & accessoires heb ik als bouwheer:
 • elegante accessoires die stijlvol bij elkaar passen
 • een uniek interieur gedecoreerd met pit.
Ga voor een tijdloze totaalinrichting van je woning of zet beleving centraal in je winkel- of kantoorinrichting. Meer weten? Neem snel contact met ons op. De eerste stap naar jouw droominterieur!
We hebben net een doorgedreven renovatie uitgevoerd waar we Klokhuis architecten gekozen hebben voor het ontwerp en de project begeleiding. We zijn zeer tevreden met het resultaat! De keuken, bergruimte, leefruimte zijn grondig vernieuwd, inclusief het plaatsen van nieuwe technieken zoals vloerverwarming. We appreciëren de open communicatie, ...

Thierry

Een zeer fijne samenwerking met klokhuisinterieurarchitecten. Vanaf het eerste ontwerp waren we volledig overtuigd van het concept. Alle afspraken en opvolging verliepen vlekkeloos. Een echte aanrader voor iedereen die een zorgeloze verbouwing en een mooi interieur wenst.

Kristof

Klokhuis heeft er een gelukkige klant bij! Eindelijk voelen we ons thuis in ons huis. De samenwerking met klokhuis was top. Er is heel goed geluisterd naar wat we belangrijk vinden als individu en hoe we samenleven als gezin. De vertaalslag die gemaakt is naar het design was er 'boenk' op! De opvolging, nazorg eveneens zeer goed geregeld. Dikke plu ...

Katrien

Altijd een super fijne en vlotte samenwerking met het team van klokhuis interieurarchitecten, waarbij de communicatie steeds vlot verloopt. Een echte aanrader voor mensen die gaan bouwen of verbouwen. Topper!!

Danny

Voor de inrichting van onze bureau- en ontspanningsruimte ontwierp Klokhuis interieurarchitecten een concept dat meteen aansloot op onze wensen. Tegelijk werden ook creatieve suggesties gedaan. De opvolging van de werken was perfect. We zijn super tevreden over de samenwerking en het mooie eindresultaat.

Dirk & Inge

Wij hebben een super aangename ervaring met dit op en top professioneel team! Een zeer goede opvolging van de werken, alsook een vlotte communicatie maakt voor ons klokhuis interieur een ideale partner voor zowel professionele doeleinden als particuliere opdrachten!

Vita Veggie

Wij zijn uiterst tevreden om gekozen te hebben voor het Klokhuis. Een team met schitterende ideeën waar wij zelf nooit zouden aan gedacht hebben. Een gedreven team maar vooral ook begaan met beschikbaar budget en vooral de opvolging. Bedankt en nu maar genieten van jullie geleverde werk. We wensen jullie allen een mooie toekomst.

Jean - Pierre en Renilde

Alle referenties